Godaste receptet på lussekatter

Här hemma doftar det ljuvligt och känslan av att julen börjar närma sig gör så att det pirrar i magen. Julmusiken har gått på högvarv, det har bakats för fullt och de sista gardinerna har strukits och hängts upp. Nu väntar vi bara på att julen ska komma. I år blir det även extra mysigt då det blir första julen för vår älskade dotter Donya.
Om ni inte har hunnit julbaka än så ska ni få vårat favorit recept där lussekatterna blir extra mjuka och saftiga;
Ca 40 st lussekatter eller lussebullar
ugnstemperatur 225
1g saffran (2 påsar)
1 sockerbit
5 dl mjölk
100g smör/margarin (smält eller använd flytande margarin/smör)
50g jäst
250g kesella
1/2 tsk salt
1 1/2 dl socker
17 dl vetemjöl
russin till garnering
1 ägg till pensling
Låt degen jäsa i ca 30-40 minuter och när ni har rullat ihop lussebullar/lussekater så ska de gräddas i ungnen i ca 5-10 min. Jag skriver inte ut hur ni ska göra då det inte är så krånligt eftersom allt ska i princip blandas tillsammans. Har ni några frågor så är ni välkomna att fråga. Ni får gärna säga vad ni tycker om receptet om ni använder er av den. Lycka till nu:)